sobota 29. listopadu 2014

Podle jakých kritérií vybírat realitní kancelář

Také stojíte před rozhodnutím, jakou realitní kancelář zvolit? Neorientujete se na trhu s realitními kancelářemi, které se předhánějí s nabídkami, jimž se dá jen těžko věřit? A navíc si ani nejste jisti, jaká kritéria při výběru realitní kanceláře vlastně sledovat? Prodej či nákup nemovitosti vám mohou usnadnit níže zmíněná kritéria.



První a to nejdůležitější kritérium je spokojenost klientů a reference té dané realitní kanceláře. Pokud realitní kancelář pracuje spolehlivě a ke spokojenosti zákazníků, pak se to projeví právě v doporučeních od nich samotných. Neexistuje tedy spolehlivější ukazatel kvality realitní kanceláře Century21 než osobní záruka v podobě kladných referencí od klientů. Další, co vám může napovědět při výběru, je umístění realitní kanceláře respektive její síť poboček a s tím spojené možnosti jak nabídky, tak poptávky. Čím hustší sítí poboček realitní kancelář disponuje, tím rychleji dokáže uskutečnit celý proces prodeje či nákupu. Potencionální zákazník by měl dále sledovat veškeré nabízené služby. Což o realitní kanceláři říká, jak přistupuje k zákazníkovi. Služby, které by každá slušná realitní kancelář měla nabídnout, se týkají právního servisu, finančního a hypotéčního poradenství a v neposlední řadě všech služeb spojených se stěhováním. Celkový dojem realitní kanceláře dotváří pak přístup a profesionalita samotného makléře. Realitní kancelář by vám měla být schopna nabídnout certifikovaného makléře. Výborná komunikace a flexibilita makléře stojí za celým úspěchem kanceláře. Na konec z těch důležitých kritérií je třeba sledovat i celkovou provizi, která by měla korespondovat s poskytnutým servisem a službami.

Na trhu s nemovitostmi se pohybuje nespočet realitních kanceláří, pokud se však budete řídit jednoduchými pravidly a kritérii, nemůžete si zvolit špatně.

Žádné komentáře:

Okomentovat